Auto opkopers

Autoverzekering controleren.

t Is gebeurd: je hebt een ongeluk gehad, en tot overmaat van ramp heb je de info van de andere bestuurder niet gekregen. Misschien was je opgewonden en gewoon vergeten, misschien wilden ze niet onthullen niets, of misschien was het zelfs een hit-and-run. Hoe dan ook, het ongelukkige feit is dat de verantwoordelijkheid nu bij u ligt. Maar geen paniek, want wij zijn hier om u te helpen met uw Motorverzekering.

Als u vergeten bent om hun informatie te krijgen

Het krijgen van in een ongeval is stressvol, ongeacht de omstandigheden. Het is begrijpelijk om je overweldigd te voelen door emotie en adrenaline op dat moment, dus als je opgewonden raakt en vergeet om de informatie van de andere bestuurder te krijgen, volg dan deze stappen

Zorg ervoor dat u niet gewond raakt
Hoe dan ook, controleer altijd uzelf en iedereen die bij u in de auto zat op verwondingen. Zelfs als je je goed voelt, kan het zijn dat je medische hulp nodig hebt: zaken als whiplash en hersenletsel vertonen vaak niet meteen symptomen, en shock kan de pijn verdoven.

Bel de politie
Bij een ongeval moet u altijd de politie bellen. Als iedereen ongedeerd lijkt, of als het ongeval onbeduidend lijkt, kunt u het noodnummer van de politie in uw regio gebruiken. In geval van nood, letsel of ernstige schade, belt u 911. Als ze ter plaatse zijn, zorg er dan voor dat u een kopie van het rapport vraagt, want u kunt het nodig hebben bij het indienen van uw schadeclaim.

Kijk wat u zich kunt herinneren
Schrijf alles op wat u zich kunt herinneren over het voertuig en/of de persoon, zoals het merk en model, de kleur van het voertuig en het kentekennummer, als u zich dat kunt herinneren. U moet ook zo gedetailleerd mogelijk zijn bij het noteren van de plaats van het ongeval. Dit zal nuttig zijn wanneer u met de politie spreekt, en zal ook nuttig zijn voor uw volgende stap:

Breng uw verzekeringsmaatschappij op de hoogte
Ja, u moet uw verzekeringsmaatschappij op de hoogte brengen, zelfs als u de verzekeringsgegevens van de andere bestuurder niet heeft. U moet hen ook op de hoogte brengen als het ongeval uw schuld was! De meeste verzekeringsmaatschappijen hebben een “kennisgeving en samenwerking clausule”, wat betekent dat je ze moet vertellen over elk ongeval waarin je bent betrokken, en dan ook meewerken met welk onderzoek ze besluiten te doen. Hen op de hoogte brengen is ook nuttig in het geval de andere partij op een of andere manier contact met hen opneemt – ze kunnen je beter helpen als ze de details al kennen en niet verrast worden! Zelfs al heb je een oldtimer verzekering op zak.

Als de andere bestuurder weigert zijn informatie te geven
Op de plaats van een ongeval kunnen de gemoederen hoog oplopen, en niet iedereen die u ontmoet zal in dit soort situaties meewerken. Dus als de andere bestuurder weigert om hun informatie te geven, wat moet je dan doen? Naast de bovenstaande stappen, volg deze stappen:

Houd je hoofd koel
Zelfs als de andere bestuurder boos is, verlaag je dan niet tot hun niveau. Alles wat u zegt of doet kan tegen u worden gebruikt, zelfs als er geen andere getuigen zijn. Als de andere bestuurder oorlogszuchtig wordt, blijf dan in uw auto met de ramen omhoog.

Bel de politie
Nogmaals, de politie moet hoe dan ook worden gebeld, maar vooral in gevallen waarin de andere partij niet met u samenwerkt, kunnen zij tussenbeide komen en details krijgen die u misschien niet op eigen kracht kunt krijgen. Ze kunnen ook helpen als de andere bestuurder besluit de plaats te verlaten. Wat ons brengt naar ….

Als het ongeluk een hit-and-run was
Als de andere bestuurder de plaats van het ongeval verlaat voordat u in staat bent om informatie uit te wisselen, is het technisch gezien een hit-and-run (zelfs als de schade gering is), wat geclassificeerd is als een misdrijf. Uw volgende stappen zijn zeer belangrijk, dus in aanvulling op de vorige stappen die we hebben besproken, gelieve

Breng uzelf in veiligheid.
Uw eerste prioriteit in deze situatie is uzelf en eventuele andere passagiers, aangezien de andere betrokken partij niet in de buurt is gebleven. Zorg ervoor dat iedereen op een veilige plek is door zo ver mogelijk van de rijbaan af te gaan. Het is echter wel belangrijk dat u op de plaats van het ongeval blijft.

Neem foto’s
Bij deze mag je detective spelen, al is dat in deze situatie niet meer zo leuk als toen je nog een kind was. Houd er echter rekening mee dat u niet uit uw auto moet stappen als u nog op de weg of in de buurt daarvan bent. Buiten uw voertuig zijn in de buurt van het verkeer is ongelooflijk gevaarlijk, dus wacht tot u op een veilige plaats bent en/of de politie ter plaatse is. Maak foto’s van de schade aan uw auto, en van alles in de omgeving dat als bewijsmateriaal kan dienen. Immers, een foto van een verfoverdracht kan de politie helpen het overtredende voertuig op te sporen.

Ga op zoek naar/spreek met getuigen
Kijk of iemand in uw omgeving het ongeval heeft gezien en bereid is om details te geven. Misschien hebben zij dingen gezien die u niet hebt gezien, zoals in welke richting de andere auto is weggereden. Zorg ervoor dat u hun contactinformatie krijgt voor het geval de politie of uw verzekeringsmaatschappij contact met hen moet opnemen.

Bel de politie
We hebben het al twee keer gezegd en we zeggen het nog een keer: bel altijd de politie bij een ongeval. Dat is in deze situatie misschien nog wel belangrijker! Meld het vluchtmisdrijf binnen 24 uur bij de politie, maar hoe eerder hoe beter.